Google marketing en veranderingen in 2004

Google heeft de spelregels voor zoekmachine marketing in 2004 grondig gewijzigd. Voor 2004 was het slechts een kewstie van zoveel mogelijk links naar uw website leggen maar de nieuwe Google filters die in Maart 2004 zijn ingevoerd maken het een stuk lastiger een website hoog in de natuurlijke resultaten te krijgen met de oude technieken.

Google 2004

Een turbulent jaar voor zowel Google als zoekmachine marketing bureau's. Google besloot om publiek te gaan en aandelen te gaan uitgeven, wat onder meer veroorzaakte dat zij nieuwe filters hebben ingevoerd om hun ranking systeem minder makkelijk beinvloedbaar te maken. Een makkelijk beinvloedbaar systeem is namelijk funest in een jaar dat je de aandelenmarkt opgaat. Met nieuwe toepassingen als Googlemail en Google Desktop Search probeert Google nu ook andere markten te veroveren zodat de inkomsten die zij uit advertenties krijgen omhoog zullen schieten. Maar de concurrentie ligt op de loer: ook MSN en Yahoo komen met dergelijke initiatieven.

Werking nieuwe filters Google

Het lijkt erop dat de er een soort 'nieuwe site penalty' is ingevoerd ie ervoor zorgt dat het langer duurt voor een voor Google nieuw domein hoog kan gaan scoren op de zoekmachine. Topzo heeft daar weinig last van omdat wij bijna altijd op de site van de klant zelf werken, maar het type marketingbureau's dat alles op schaduwdomeinen doet (sterk af te raden!) hebben hier wel erg last van.

Wat verder belangrijk is bij de nieuwe Google regels

Daar kunnen we kort over zijn: alles vermijden wat geen functionaliteit heeft naar de bezoeker toe. Geen verborgen tekst, verborgen links of onzin teksten die alleen voor zoekmachines geschreven zijn. Een site die voor bezoekers nuttig is en relevante informatie bevat over het onderwerp waar zij naar zoeken. Topzo zet graag voor u een effectieve zoekmachine marketing campagne op, inclusief herstructureren/ontwerpen van uw website.

Is uw interesse gewekt? Vraag dan eens offerte aan

 

Topzo home

Zoekmachine marketing


Hoe werkt zoekmachine marketing?

Wat kost zoekmachine marketing?

Offerte aanvragen

Optimalisatie site

Aanmelden zoekmachine

Banner ontwerp

Banner campagne

Reclamebureau

Advertentie websites

Pay per click ads

Promotiecampagne


Vindbaarheid website

Onderwerpen Topzo

Topzo linksU heeft een website...maar wordt die wel gevonden? Meer....

Zoekmachines beheersen de markt...
Meer....


Copyright 2004
Topzo webmarketing