Nieuwe filters Google

In November 2003 deed Google de befaamde 'Florida update'; een compleet nieuwe set filters die erop gericht waren zoveel mogelijk vooral commerciele zoekwoorden af te schermen van websites die duidelijk alleen een SEO oogmerk hadden. Florida was echter een update die alleen effect had op het Engelstalige gebied van Google. Dat is omdat een groot deel van de filters die bij Florida gebruikt werden gebaseerd zijn op nieuwe, semantische technologie die Google eerder dat jaar had aangekocht. Anderzijds lijken de nieuwe filters gebaseerd op de informatie die Google uit haar Adwords programma haalt, en is het waarschijnlijk dat ze eerst een lijst commerciele filterwoorden in het Engels heeft toegepast en pas daarna is begonnen met andere talen

Maart 2004

Eind Maart 2004 was Nederland aan de beurt. Veel websites die vooral op commerciele zoekwoorden hoog scoorden middels vaak bedenkelijke technieken verdwenen uit de rankings. Ze waren vaak nog wel terug te vinden, maar dan ergens honderden resultaten lager. Veel zoekmachine amrketing bureau's klaagden steen en been en beweerden dat dit een plot van Google was om hun verkoop van advertenties te doen stijgen.

September 2004

In September 2004 deed Google een update die dezelfde semantische technologie op dubbele zoekwoorden als op enkelvoudige toepast. Google zoekt dus minder naar 'exact matches' en meer naar brede, semantische resultaten.

Zijn de nieuwe resultaten beter dan de oudere? Daarover verschillen de meningen. Wat in ieder geval zeker is is dat het tegenwoordig minder makkelijk is om met simpelweg een wegwerp domein en een hoop links een site hoog in Google te krijgen. En dat is eigenlijk wel beter, omdat het hopelijk een einde maakt aan de internetvervuiling van honderden wegwerp domeinen die alleen maar uit inhoudsloze zoekmachinebrij bestaan.

 

 

Topzo home

Zoekmachine marketing


Hoe werkt zoekmachine marketing?

Wat kost zoekmachine marketing?

Offerte aanvragen

Optimalisatie site

Aanmelden zoekmachine

Banner ontwerp

Banner campagne

Reclamebureau

Advertentie websites

Pay per click ads

Promotiecampagne


Vindbaarheid website

Onderwerpen Topzo

Topzo linksU heeft een website...maar wordt die wel gevonden? Meer....

Zoekmachines beheersen de markt...
Meer....


Copyright 2004
Topzo webmarketing